2012. június 11., hétfő

Igazi klasszikus: eper és pezsgő

Az egyik este sikerült összehozni ezt a hatalmas klasszikust, számunkra a megfelelő arányok: 

  1. nagyjából egy kiló friss zamatos szamóca - amennyiben az lehetséges nem a hatalmas tökéletes génkezelt egyedek, hanem az a magyar fajta, ami talán valódi földet is látott, ami illatos, édes, minden egyes szemnek valódi nyár íze van, és minden egyes őt ért napsugár, gyönyörűséges dallamot varázsol a szívünkbe.
  2. egy üveg illatos édes pezsgő 
  3. két három evőkanál karamellás ízű nádcukor :) 
A szamócát alaposan megtisztítottam, folyó víz alatt lemostam, megszabadítottam a csumájától, majd négyfelé vágtam:
 Óvatosan rátöltöttem az egész üveg alkoholt:
Majd a cukor is rákerült, néhányszor megkavartam, és megvártam hogy elolvadjon:
Nagyon finom volt, bátran állíthatom hogy mindenkinek ki kell próbálni, viszont érdemes vele vigyázni, mert hamar az ember fejébe száll, emiatt mi sem ettük meg az egészet, és Herry szerint másnap még finomabb volt, úgy is hogy a buborékokat már nélkülöznie kellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése