Rengeteg új ötlettel gazdagodtam az utóbbi időben, de időről-időre azon kapom magam, hogy ezek elszállnak a fejemből, de van néhány, amit nagyon nem szeretnék elfelejteni, ezért úgy döntöttem "papírra" vetem őket:
- Csípős-savanyú kínai leves: személy szerint, nem nagyon kedvelem, de a környezetem igen, és szeretném kikísérletezni a számunkra leginkább ízletes változatát. Igen sok receptet kerestem már hozzá, és konkrét elképzelésem is van már, csak némi alapanyag nem áll rendelkezésemre, ezért várat magára.
- Indiai: a konkrét recept várat magára, leginkább mert nem kaptam meg azt a szakácskönyvet, amit az egyik nagyon kedves kollégám anyukája küldött nekem. Elbeszélgettük az időt, és a könyvet elfelejtettük, de mindenképp megvárom, és biztos vagyok benne hogy nagyon hasznos lesz számomra. Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!! :)
- Répatorta: sok változatáról olvastam, de konkrét elképzelésem is van már, a név hangzásával ellentétesen, egy igen izgalmas, felkavaró eredményre számítok. Vajas-omlós alapra, mascarponés izgalmas krém kerül, majd díszítésként, karamellizált zsenge répa és gyönyörűséges karamelldísz...
- Kenyér: nagyon régóta foglalkoztat a gondolat a házi kenyérrel kapcsolatosan, rengeteg fantasztikusnak tűnő receptet találtam, de az erő eddig elmaradt, hogy tényleg belevágjak.
- Sushi: rettenetesen rajongok érte, készítettem már régen, annyira változatosak, hogy nem egyszerű eligazodni ebben a "dzsungel"-ben, eddig különböző makikat és nigiriket is készítettem, de jelen pillanatban a konyhám igen hiányos az elkészítéshez. Így is marad még a Wasabi, ahonnan rendelhetünk.
- Bármi ami szarvasgombás, évek óra vágyakoznak az érzékeim ezen nemes alapanyag után, de eddig még nem volt alkalmam kipróbálni, de a tojásos trükköt mindenképp kipróbálom. :) Ami pontosan arról szól, hogy annyira aromás ez a gomba, hogy a tojás mellé helyezve, megízesíti azt a héján keresztül.
- Camembert: nem adtam fel a legutóbbi kudarc miatt, hogy valami fantasztikus ételt készítsek ebből a sajtból. Bár valóban nem nevezhetném kudarcnak, hiszen annak köszönhetem a blog indulását...
- Borsókrémleves: konkrét elképzelés van, csak várom az alkalmat, amikor csakis arra fogunk vágyni.
- Tervezek különböző díszítőelemek nagy mennyiségű elkészítését, leginkább csokoládés és karamelldíszeket terveztem eddig, így nem kell majd minden desszerthez külön készítenem, csak a rejtett kincsekhez nyúlnom..
- Bon-bon: nagyon izgat a jó minőségű csokoládé otthoni készítése, van saját elképzelés, leginkább szokatlan ízeket szeretnék kipróbálni, de annyit ígérhetek hogy a mentás-szalonnás kategóriát kihagyom a repertoárból. :)
Biztos vagyok benne hogy még ezen kívül vagy ezer féle recept forog a fejemben, de jelen pillanatban csak ezek jutottak eszembe. Természetesen tervezem a látogatást a "keleti fűszerek boltjába" ott biztos megint elárasztom magam különböző elképzeléssel, és elköltök egy vagon pénzt, arról nem is beszélve, hogy akkor egy igen hatalmas posztra is számítok ezen vásárlásról, valamint az eredményekről... :)
U.i.: az Amaretti-ről teljesen megfeledkeztem... meg gondolom sok másról is...
U.i.: az Amaretti-ről teljesen megfeledkeztem... meg gondolom sok másról is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése