- Fokhagyma: igyekeztem minél többet kipróbálni, kínait és magyart, régit és frisset, kis fejűt és hatalmasat, mindnek megvolt a maga előnye, főleg ha a zseniális aromái mellett az egyéb áldásos hatását is figyelembe veszem.
- Chili: minden formában és mennyiségben, jelenleg is van otthon vagy 3 féle friss, őrölt, számtalan szárított, porított, pelyhesített mindenféle varázslatos kapszaicin bomba. Imádjuk mind, használjuk tésztaételbe, rizshez, húsokhoz, de most már még zöldségekhez is! Igen jó szolgálatot tett mostanában a szárított chilis-tengeri sós őrlőm.
- Balzsamezet: mióta világ a világ szinte mindig van otthon, de valahogy mindig megbújt a polc hátuljában, mindig elkerülte a figyelmem, a megvásárlást követően a fellángolt lelkesedésem a feledés homályába bujtatta. Most valahogy újra felfedeztem, és mondhatom fenomenális élményeket élehetünk át, összetéveszthetetlen kellemes ízt ad az ételeknek, és fantasztikus változatossággal használhatjuk... :)
2012. augusztus 30., csütörtök
Határozott ízek.. :)
Az utóbbi időben három határozott és karakán fűszer határozza meg a konyhai kalandjaimat:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése