2012. augusztus 30., csütörtök

Határozott ízek.. :)

Az utóbbi időben három határozott és karakán fűszer határozza meg a konyhai kalandjaimat:
  • Fokhagyma: igyekeztem minél többet kipróbálni, kínait és magyart, régit és frisset, kis fejűt és hatalmasat, mindnek megvolt a maga előnye, főleg ha a zseniális aromái mellett az egyéb áldásos hatását is figyelembe veszem. 
  • Chili: minden formában és mennyiségben, jelenleg is van otthon vagy 3 féle friss, őrölt, számtalan szárított, porított, pelyhesített mindenféle varázslatos kapszaicin bomba. Imádjuk mind, használjuk tésztaételbe, rizshez, húsokhoz, de most már még zöldségekhez is! Igen jó szolgálatot tett mostanában a szárított chilis-tengeri sós őrlőm.
  • Balzsamezet: mióta világ a világ szinte mindig van otthon, de valahogy mindig megbújt a polc hátuljában, mindig elkerülte a figyelmem, a megvásárlást követően a fellángolt lelkesedésem a feledés homályába bujtatta. Most valahogy újra felfedeztem, és mondhatom fenomenális élményeket élehetünk át, összetéveszthetetlen kellemes ízt ad az ételeknek, és fantasztikus változatossággal használhatjuk... :)
Igyekszem végre az ide vágó recepteket is megjeleníteni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése