2012. augusztus 30., csütörtök

Pácolt feta sajt

Nem is tudom hogy juthatott ilyesmi az eszembe, de minden bizonnyal segített a dolgon hogy egy hatalmas adag sós lében eltett fetát találtam a hűtőben, hatalmas fém hordócskában, hófehér krémes selymes sajtrengeteg... semmi esetre nem szerettem volna hogy bármilyen módon az enyészet áldozatává váljon, de mire használjak fel ilyen mennyiségű sós finomságot? Ekkor jött az ötlet: pirítós fűszeres sajttal és salátával... Ez volt az alapgondolat. Felvágtam hát a sajtot, kis csinos kockákra, kapott egy kevés chilis sót és frissen őrölt színes borsot:
Felszeleteltem egy fél chilit, egy gerezd fokhagymát megtisztítottam, és kikészítettem némi zöldborsot, a kis üvegbe került: extra szűz olívaolaj, balzsamecet, oregánó, bazsalikom, kevés kakukkfű:
A fokhagymát összezúztam, az összes hozzávalót az üvegbe csempésztem, lezártam, és alaposan összeráztam, majd megöntöztem a sajtkockákat:
Készült hozzá fűszeres pirítós, rántottával és virslivel:
És zöldség:
Herrym imádta. Éjsza időről-időre odaosont a hűtőhöz hogy egy újabb kisadag sajthoz juthasson... :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése