Ma úgy éreztem valami gyorsat szeretnék, valami hagyományosat, nem túl húsosat, és nem túl nehezet... Így esett a választásom a paprikás krumplira - igaz nem is olyan könnyű. Egyszerű, gyors és isteni. Mivel a párom sem nagyon tiltakozott ezt gyorsan el is döntöttük.
Nagyon apróra felvágom a hagymát, amennyire megoldható házi zsírral felteszem pirulni, lesózom és leborsozom:
Egy kis házi lecsót pépesre daráltam a botmixerrel, és ezzel is ízesítem, mert nem szeretem a paprika héjának darabkáit látni az ételben. Majd a hentesnél vásárolt jó minőségű szeletelt kolbászt is dobok rá: (jelen esetben egy kis füstöltet és egy kis csípőset is találtam a hűtőben)
Ha az összes vizet elpárologtattuk, jöhet rá a piros paprika, gyors keverés, majd egy picike víz. :)
Én tovább szoktam ízesíteni, csípős gulyáskrémmel, pirosarannyal, egy kevés erős pistával és némi ételízesítővel. Majd folyamatosan vágjuk fel a burgonyát, és adagoljuk a fűszeres alaphoz.
Kevés vízzel felöntjük, épp hogy annyival, éppen ne lepje el a burgonyát, majd fedővel letakarjuk. Időnként megkeverve addig főzzük fedő alatt, amíg félfővésben lesz a burgonya, majd levesszük a fedőt és nagyobb lángon elfőzzük a levét, mi úgy szeretjük ezt az ételt, ha zsírjára pirul, bár sokan hosszú lével főzik, az nem a mi fogunkra való.
Én nagyon szeretem a nokedlit, azt is szoktam rá készíteni, de soha nem bírtam felfogni, hogy lehet az hogy ennyire kevés hozzávalóból készülő, egyszerű tésztát, hogy készíthet mindenki másképp. Én nem csak köretként, vagy levesbetétként szoktam készíteni, nekünk akár főételként is az asztalra kerül. Nokedlikészítés szempontjából nálam több alapszabály is van, jelenleg én így készítettem:
2 db tojás
finom liszt
Alapszabályok:
- Ha levesbetétnek készítjük, akkor kissé keményebbre hagyom a tésztát, mert nem finom ha néhány óra alatt felpuhul!
- A tésztába nem teszek sót, csakis a főző vízbe!
- A tésztába nem kerül más: csakis tojás és finomliszt, semmi víz!
- Nem használok nokedliszaggatót, csakis a műanyagedényből egyenesen a forrásban lévő vízbe szaggatom a tésztát, egy arra tökéletesen alkalmas vékony anyagú lemezkanállal!
- Nagyon ritka ha főételnek készítem, hogy az alaptésztán változtatok, szívesebben variálom inkább a szószokat, legutóbb egy kis füstölt szalonnával készített, párolt brokkolis sajtszósszal készítettem.
Elkészítettem a nokedlit:
Amikor az alapunk zsírjára pirult, beleforgatjuk a nokedlit, és a karikára vágott virslit is. Majd nagyon friss, ropogós héjú, fehér-puha belsejű kemencés kenyérrel tálaltam, meg majdnem megittunk hozzá egy liter tejet. :)
Nagyon jó döntés volt, nagyon fincsi volt, Herry nagyon szépen megköszönte, én meg leültem, vagyis inkább lefeküdtem egy üveg mogyorókrémmel, egy kiskanál társaságában csak úgy levezetésként...
Ha most éhes lettem és így fogok lefeküdni az cikinek számít...? Lehet inkább reggel, vagy ebéd előtt kellett volna elolvasnom, bár akkor félő, hogy csalódást okozna az ebéd, amit "A menüként" ismerünk... ;-)
VálaszTörlésKöszönjük...!
Nagyon drága vagy!!! Köszönöm!
Törlés