2012. január 13., péntek

Fűszeres áfonyalekvárral töltött camember leveles tésztában burgonyapürével és hagymás kacsamájjal

Az írás ötletét ez a recept adta számomra... Rövid story a következő: nagyon szeretek főzőcskézni, sütögetni, szeretem a régi recepteket és az újdonságokat is. Belekóstolok különböző nemzetek konyháiba, de a kreativitásom akkor teljesedik ki igazán, ha az élet más területein apró-cseprő problémáim adódnak. vagy épp szárnyalok a boldogságtól... Összejött néhány dolog, így valami különlegessel szerettem volna meglepni Herrymet, aki a kedvesem.
Nagyon szereti a camembert, szinte mindig van itthon a hűtőben két darab... De eddig csak rántva készítettem. Gondoltam ideje változtatni rajta, több variációval is eljátszottam gondolatban: chilis olívaolajban megpirítom, zöldfűszerrel meggrillezem, vagy fokhagymával dióval megtűzdelem és megsütöm. Aztán addig agyaltam hogy rájöttem minden esetben ragaszkodik az áfonyalekvárhoz, így gondoltam ezzel turbózom fel az új receptet, de hogy marad benne? Így jött a levelestészta ötlete, volt is itthon.. :)




Szétvágtam a sajtokat, majd megtöltöttem a fűszeres áfonyalekvárral. A lekvárba nem tettem mást csak pici sót, borsot, némi chilit és egy fél gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágva. A két fél sajtot összeillesztve, belecsomagoltam a leveles tésztába kis batyukat formázva belőle...

Majd irány a sütő 190 fokon sült vagy 20-25 percig, igazából nem néztem meg az időt... :) A lényeg hogy szép aranybarna volt az eredmény. Majd burgonyapürével és hagymás kacsamájjal tálaltam.







Kolleginám és barátnőm látta a képeket, és a sógornője elkérte a receptet, ezért feltettem egy közösségi portálra, majd jöttek is a "kommentek", záporoztak a "lájkok", ami rendkívül jól esett és nagyon hízelgő volt számomra. Sokan kérték a receptet, és végül már apró tanácsokat is. 
Ekkor jött az ötlet hogy talán érdemes lenne vezetnem egy blogot, hiszen évek óta fotózom már a legjobban sikerült ételeket, mert nem csak egyszerű hobbyt jelent ez számomra, hanem elfoglaltságot az esetleges szabadidőmben, feszültséglevezetést a rosszabb időszakokban, így a szeretetemet is könnyedén ki tudom fejezni. Továbbá gyakran ételekkel vagy süteményekkel kedveskedek a szeretteimet, meglepetésként, köszönetkén, vagy hálám kifejezéseként...

A főzés számomra érzés... :) És minden érzés jó, ahogyan minden íz is az...


2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi volt :D, kaja teszt OK :D

    VálaszTörlés
  2. Ügyes,semmi kétség hogy finom lehetett.De hogy ennyire szeretsz(hogy tudsz az nem kérdés)sütni/főzni azt nem tudtam.Mindenféle elismerésem!

    VálaszTörlés