2012. október 6., szombat

Csirkemell, párolt karfiollal és borsóval, különleges fűszeres burgonyával

Az utóbbi időben rendgeteg volt a távolkeleti hatás a konyhában, ezért a burgonya valahogy elmaradt, de rengeteg volt a rizs és a kínai tészta, így ideje volt újra a számomra oly kedves krumplihoz visszatérni, ám a keleti hatásokat nem tudtam elhessegetni... Alig néhány napja készült, de valószínűleg a fotózást elrontottam, hiszen nem tudom mivel pácoltam a csirkemellet, csak azt hogy ez is a fagyasztó leolvadásának maradványa, így a pácolás jó előre megtörtént.
A kép alapján csak tippelni tudok: chili, fokhagyma és gyömbér, ami természetesen a távol kelet szentháromságát jelenti számomra, némi sötét szójaszósz, és talán egy kevés worchester szósz, közben erősen igyekeztem visszaidézni az ízeket és utóízeket, melyet az étel a számban hagyott:
Ehhez ismét csatlakozott, a mostanában megszokott: hús-köret-zöldség párosításához híven - ismételten a fagyasztónak köszönhető - karfiol és zsenge zöldborsó, melyet egyszerűen kevés vajjal-fokhagymával, sóval és fehér borssal megpároltam:
És mivel minden előre leolvadt, és már be volt pácolva, így igyekeztem egy kicsit több figyelmet fordítani a burgonyára, csak az illúzió megőrzésére, ezért összeállítottam egy meglepő fűszer párosítást, mely rám nem jellemző - chili (semmiből nem maradhat ki mostanában), kakukkfű (aromás, ízletes és nagyon jó hőtűrő képességű), rozmaring (szintén az aromái miatt választottam és a hőtűrő képessége miatt mint a kakukkfüvet) és citrom (a tervek szerint megtöri az erős aromákat, lágyítja azokat és frissességet ad az ételnek:
Valahogy soha nem szerettem a citromot az ételben, az én ízlésemnek nem jött be, csakis a halakoz tudtam kapcsolni. Még levesben sem jellemző az én konyhámban, éppen ezért a fantasztikus citromos csirke is kimaradt eddig nálam, felfoghatatlan hogyan jutott az eszembe hogy most a krumplira teszem... :)
Majd a husit forró serpenyőben hirtelen kiütöttem:
Közben a burgonyát nagyobbacska cikkekre vágtam, megfőztem sós vízben, majd a hús kisülése után egy nagy darab vajat tettem a serpenyőbe, amikor az megforrósodott, beletettem a kiválasztott fűszereket és a főtt krumplit is:
A burgonyát lepirítottam és tálaltam:
Nekem nagyon bejött a citromos fűszeres forró és selymes és ropogós burgonya, a fogás többi részével sem volt semmi gond, nagyon jól laktam... :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése