Az egyik délután munkából hazatérve arra kellett rájönnöm pokoli napom volt... Nincs is erre jobb gyógyír: tésztát kell gyúrni, szeretem ahogy a kezem alatt átalakul a liszt, szeretem gyúrni, nyújtani és formálni, az összes dühöm elszáll és valami különleges érzés kerít a hatalmába, ami fura módon romantikussá tesz, ez számomra nem mindennapi hangulat, hiszen egyáltalán nem jellemző rám... :) Így volt ez most is, ahogy elkezdtem gyúrni a tésztát, tettem bele némi olívaolajat és zöldfűszereket - csak mert most ehhez volt hangulatom - és élveztem ahogy a kezem melegének hatására, és a formálásnak köszönhetően felszabadultak az illóolajok, az olívaolaj összetéveszthetetlen kesernyés aromája, és az illatok elárasztva lelkemet az utolsó szegletéig, a világot is magamhoz öleltem volna, ez aztán az aromaterápia! :) Egy szempillantás alatt szép lett minden, főleg amikor arra gondoltam hogy Herry mennyire fog örülni ha hazaért, és frissen sült forró pizza várja! :)
Nagyon egyszerű, a tésztát begyúrtam, félretettem kelni, közben összedobtam egy gyors gyümölcssalátát:
Előkészítettem a többi alapanyagot: felfűszereztem a sűrített paradicsomot, felvágtam egy paradicsomot, és némi erős zöld paprikát, reszeltem sajtot, meg szeleteltem egy kis maradék camambert, jöhetett: házi csípős parasztkolbász - persze ez is maradék, kevés virsli, és némi maradék sült csirke: (mint a mellékelt ábra mutatja, a hűtőben található maradékokból dobtam össze! :) Így nemcsak hogy spóroltam, de nem is pazaroltunk...
Nagyon egyszerű, a tésztát begyúrtam, félretettem kelni, közben összedobtam egy gyors gyümölcssalátát:
Előkészítettem a többi alapanyagot: felfűszereztem a sűrített paradicsomot, felvágtam egy paradicsomot, és némi erős zöld paprikát, reszeltem sajtot, meg szeleteltem egy kis maradék camambert, jöhetett: házi csípős parasztkolbász - persze ez is maradék, kevés virsli, és némi maradék sült csirke: (mint a mellékelt ábra mutatja, a hűtőben található maradékokból dobtam össze! :) Így nemcsak hogy spóroltam, de nem is pazaroltunk...
A tésztát a tepsibe nyújtottam, hagytam még kelni kicsit:
Közben megterítettem:
Megpakoltam a pizzát:
Betoltam a sütőbe:Megsütöttem:
Gyertyafénynél, organza terítővel, alaposan behűtött 2005-ös hat puttonyos tokaji aszú kísérettel, maradék alapanyagok felhasználásával készült pizzát ettünk, egyesek számára több szentségtörés is létezhet ebben a menüben, de szerencsére nem vagyunk sommelier-ek, sem elhivatott gasztro szakértők, de még csak dizájnerek sem... Nekünk így volt tökéletes az este: elfogyott az összes pizza, a borból egy csepp sem maradt, a hangulat varázslatos volt, szerelmes pillantásokból sem nélkülöztünk, és a lakást sem gyújtottuk fel. :)
Engem nem hívtál? Na szép:-D Nagyon jól hangzik!Harry is gondolom el volt ragadtatva! A pizza tésztát hogyan csinálod? Én többfélét kipróbáltam, de egyik sem az igazi...
VálaszTörlés:) Mindig "hasraütésszerűen" készítem a tésztát, egy kicsit ebből- egy kicsit abból, ahogyan minden mást is... :) Talán itt rendesen leírtam: http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/2012/01/pizza-ahogy-mi-szeretjuk.html Nehéz így kitalálni, hiszen ahogyan a receptek különböznek, úgy az ízlésünk is... Hiszen van aki a nagyon vékony tésztát szereti, van aki a nagyon vastagat, és a feltétről még nem is esett szó! :) Mindenkinek meg kell találni a sajátját, hajrá!
Törlés