Nagy siker következménye ez a recept, gondoltam az előző nagy kedvencet, kicsit átdolgozom, némi zölddel kiegészítve tálalom, és biztosan jobb lesz... a hozzáfűzött remények függvényében, nagyjából az eredmény a reciproka lett a várt végkifejlettnek... Herrynél mindenképp, nekem ízlett.
Az alap: Fokhagymás-chillis tarja burgonyapürével, a változtatás oka: kissé snassznak éreztem, gondoltam teszek bele egy kis csavart, valamint kevés husit sikerült kivenni, ezért gondoltam egy kis zöld nem ártana a képbe. Eredmény:
Husi: Most falatkákra vágtam, került bele fokhagyma, majoránna, só:
Hirtelen kisütöttem: (ez a fotó még a félkész állapot):
Zöldként párolt borsót képzeltem eredetileg, melyet házi teavajon, egy gerezd vékonyra szeletelt fokhagymával, fehérborssal, sóval, és nagyon pici cukorral összemelegítettem:
A borsóba mindig teszek egy pici cukrot, mert így sokkal ízletesebb! Majd megpároltam a borsót (csak néhány pillanat kell neki), de valahogy vágytam egy kis zöldborsópürére - amit eddig még soha nem ettem - ezért az aprítóba tettem:
A főtt burgonyát tejszínnel, teavajjal és kivételesen némi szerecsendióval ízesítettem:
Majd tálaltam:
Herry nem annyira örült az "idegen anyagnak" a tányérján, annak ellenére hogy nem lett teljesen püré a borsóból, nekem kifejezetten ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése