2012. április 1., vasárnap

Szaftos tarja, gombával és kurkumás-fűszeres rizzsel

Eredetileg ezt a receptet nem akartam feltenni a blogra, de olyan sikere volt, hogy tálalásnál mégis lefotóztam, és úgy érzem érdemes néhány szót ejteni róla. Egy gyors vacsit terveztem, rizzsel és valami szaftos husikával. A párolt rizst mindig valamilyen zöldséggel szoktam gazdagítani, hogy ne legyen annyira natúr, olyan semmilyen uncsi... De most kihagytam a kukoricát, a zöldségeket, úgy gondoltam valamilyen fűszerekkel adok neki lelket, hiszen önmagában annyira semleges. Az előző estéről kimaradt némi fűszerkeverék a sültburgonyából, mely a következő fűszereket tartalmazta: sok chili, piros édes-nemes paprika, őrölt feketebors, só és némi fokhagymasó:
Ez volt az alap a párolt rizsnek, melyet kiegészítettem némi kurkumával. A lapos uncsi rizs, igazán izgalmas, tüzes lett a fűszerektől és fantasztikusan napsárga és különlegesen ínycsiklandozó a kurkumától, az illata pedig káprázatos.
A husi elkészítése is rendkívül egyszerű volt: apró kockákra vágtam egy nagy fej hagymát, két gerezd fokhagymát, és egy doboz gombával, az említett fűszerkeverék kíséretében alaposan lepirítottam, majd dobtam rá két kanál mustárt, egy kanál méz kíséretében. Majd a husit is lepirítottam, amikor minden oldala szépen megpirult, két deci tejszínnel gazdagítottam. Az egész nagyjából 20 perc volt, az eredmény pedig magáért beszél:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése