2012. április 23., hétfő

Mustáros flekken

Nem vagyok nagy mustáros, de ezt kifejezetten szeretem... Végtelenül egyszerű és viszonylag nagy mennyiségben is gyorsan jó előre elkészíthető. Én a legegyszerűbb variációt készítem: a tarját vékony szeletekre darabolom, kicsit megklopfolom, egy fej hagymát kettévágok, majd vékony szeletekre:
Egy nagy műanyag edény aljára kevés olajat teszek, a hús mindkét oldalát megborsozom, és jó mustárral vékonyan bekenegetem, a tetejére teszek a hagymából:
Majd így rétegezem a husikat, addig amíg el nem fogy az összes, majd a tetejére pirított babérleveleket helyezek és olajjal gondosan lefedem. Nagyon fontos hogy sem a husik között ne maradhasson levegő buborék, és a tetején se kandikálhasson ki semmi az olaj alól, így a hűtőben sokáig akár egy hétig is eltartható.
Nekem most több mint 24 órát pihent, majd lecsepegtettem a felesleges olajtól, picit megsóztam, és hirtelen kisütöttem, végül burgonyapürével tálaltam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése