2012. július 11., szerda

Gnocchi: házi tészta a világ legjobb kombinációjában...

A világ legszédületesebb étele egy jó házi gnocchi, amit magunk formáztunk - talán még emlékszünk is egy - két félresikerült darabra miközben jóízűen falatozunk - baconnel, gombával, tejszínnel és parmezánnal a fergeteges intenzív fűszerezést nem is említve. Jelenleg le vagyok tiltva a tésztáról, de legalábbis korlátoztuk, főleg a fent említett egyéb hozzátevők bűvös összetételeivel nem készítem, és nem is eszem. Ezt néhány hete készítettem a már előre lefagyasztott tésztával, és most összeszorul a szívem, ha csak visszaemlékszem hogy három hatalmas tányérral dézsmáltam meg egy ültő helyemben...
Első körben összepirítottam a bacont és gombát hagymán és fokhagymán, bő fűszerezéssel (só-bors-chili) kevés olívaolajon és vajon:
Majd rádobtam a kifőzött gnocchit:
Rövid pirítás után kevés parmezánnal tovább fűszereztem, majd kevés bazsalikomot és némi tejszínt is tettem rá:
Amikor összerottyant, egy kevés friss paradicsomot tettem rá, úgy hogy el is zártam a tüzet, hogy ne főjön meg a paradicsom, csak éppen átmelegedhessen:
Friss bazsalikommal nem csak finomabb lenne, hanem étvágygerjesztőbb is, de ennek hiányában meg kellett elégednünk az illatával és az ízével... ráadásul nem én voltam az egyetlen aki tökéletesen jól lakott, rajtam kívül még ketten voltak... :) Örök és megismételhetetlen kedvenc...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése