2012. július 15., vasárnap

Tonhalomlett és fűszeres levelestészta - csak úgy reggelire

Amikor gyors reggelire vágyik az ember, de a szokásos rántottát nem szeretné, ha esetleg valami különlegesre vágyunk: tonhalomlett ropogós baconnel és pikáns fűszeres leveles tészta. Pillanatok alatt kész van, és mondhatom nagyon jól esik az embernek, két serpenyőt feldobtam a gázra, had legyenek jó forróak mind a ketten. Az egyikbe beleszórtam a kockákra vágott bacont, lassan hagyom kisülni a zsírját, hogy visszamaradhassanak a fenséges ropogós húsos kockák, az ízletes zsírral... Közben a másik edénybe a hagyományos vajas-leveles tésztát vékonyra szeletelem, van egy fajta ami még viszonylag jó minőségű és könnyen hozzáférhető kicsiny városunkban. Minden oldalát megszórtam nagy szemű tengeri sóval - természetesen chilivel, ami mostanában nálam kötelező - és frissen őrölt színes borssal, ehhez a kedvenc fűszermalmom használom, mindig késznél van ez a két leginkább jellemző fűszer nálam:
Majd lefedve pirulásig sütöm, megfordítom és a másik oldalát is alaposan megpirítom, ugyanúgy megfűszerezve. Közben néhány tojást a kötelező fűszerekkel elhabarok, majd liszttel némileg besűrítem, és egy egész tonhalkonzervvel, valamint némi tejszínnel visszahígítom, és kevés parmezánnal még egy kicsit trükköztem, hogy még izgalmasabbá tegyem. Majd a ropogós sült bacon kockákra kis pogácsákat szedek, alaposan megpirítom mindkét oldalát, majd tálalom:
Annyira fincsi... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése