Tudom-tudom bor csak szőlőből készülhet, ezt vallják az igazi sznobok, de szerencsére mi nem vagyunk azok, így nyitottak vagyunk az újdonságokra, mind az ételek, mind az italok terén, ráadásul épp egy gasztronómiai nap alkalmával bukkantunk eme nemes gyöngyszemre, még kora ősszel. Igazán érdeme kipróbálni, emlékszem az első ilyen meglepetésünk az a szilvabor volt, ami azóta is a kedvenceink közé sorolandó, és szívesen megbontunk egy egy üveggel, egy vacsihoz, vagy akár egy jó film mellé is jó lehet, ha nem is isszuk meg mind egyszerre, attól nem kell tartanunk hogy megromlik, hiszen ezek a különlegességek általában fél literes palackban vannak, ráadásul ha csak egy-egy decit kóstolgatunk, a következő nap úgyis elfogy a maradék.
Mindenképp érdemes alaposan lehűteni, mert jelen esetben a csipkebogyóból készült variáció így is azonnal összerántotta a rágóizmaink, és az volt az első megjegyzésem, hogy ezt érdemes lenne picit meghígítani, mind a színe, illata és sűrűsége olyan volt mint a mézé: erős, markáns és pikáns, bár kissé fanyar, de rendkívül kellemes. :)
Az első üveggel még Palcsiékkal sikerült elfogyasztani, a másodikra ketten maradtunk, és kétszer ugrottunk neki. :)
Az első üveggel még Palcsiékkal sikerült elfogyasztani, a másodikra ketten maradtunk, és kétszer ugrottunk neki. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése