2012. november 12., hétfő

Egyszerű menü: csirkecomb + burgonyapüré izgi pikáns hagymával

Egy nagyon gyors, egyszerű és hétköznapi vacsi. Csirkecombokat megtisztítottam, felvágtam, és befűszereztem: a gyorsaság kedvéért kivételesen sült csirke fűszersót kevés olajat és majorannát használtam, majd letettem pihenni. Meghámoztam a burgonyát, bő sós vízbe feltettem megfőni. A combokat: hirtelen alaposan lepirítottam:
A burgonyát kivételesen kevés vajjal és házi zsíros tejföllel készítettem, szerintem különösen passzol a majorannás husi mellé, de hogy ne legyen olyan nagyon egysíkú az étel, a husit pirítás után felöntöttem egy pár korty vízzel, és magas hőfokon hagyva lefedtem, így pillanatok alatt alaposan át lehet párolni, és nem marad véres a csontok mellett. Néhányszor megismételtem a vizes-fedős dolgot, majd láttam hogy sok íncsiklandozó pörzsanyag keletkezett a serpenyő alján, gondoltam ezt nem hagyhatjuk veszni! :)  Így villámgyorsan felaprítottam egy nagy fej vörös és egy nagy fej saláta hagymát, rádobtam a serpenyőre, megöntöztem egy kevés balzsam ecettel, pici barna cukrot tettem rá, majd egy adag chilivel is megkínáltam, alaposan körbeforgattam, majd a burgonya tetejére tálaltam:
Ízletes, egyszerű, gyors és izgalmas... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése