Alapvetően a rizs uncsi... főleg ha kimaradt sima párolt rizsről van szó... Lusta voltam főzni, és nagyon gyorsan kellett valami nagyon fincsi. Úgy gondoltam maradékból gyártok valami gyors és ízletes fogást... A serpenyő már ment is a tűzhelyre, némi olívaolaj, amíg az felmelegedett, felkockáztam egy fél fej hagymát. Majd a fagyóból némi fagyasztott zöldség került a hagymához, egy pár pillanat alatt az átpárolódott, addig összeszedtem a többi maradékot: rozmaringos pulykacomb, és csirkecomb, melyet kis kockákra vágtam, azt is megpirítottam a többi hozzávalóval, majd ment bele a rizs. Összepirítottam, és végül picit felfűszereztem, csak azzal ami éppen a kezem ügyébe került, végül egy darab tojást alaposan habverővel összekutyultam, és az is mehetett a forró serpenyőbe. Hatalmas tányérra tettem, és friss paradicsommal koronáztam, igazán ízletes volt, arról nem beszélve, hogy összesen vagy nyolc perc, és megmentettem magam némi pazarlástól: :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése