Egy egyszerű saláta mindig jól jön az asztalon, így úgy gondoltam most sem hiányozhat a menüből... Megint egy alapot választottam, kezdetnek felvágtam egy fej salátahagymát, és lereszeltem egy citrom egész héját, gondoltam most ennek az aromája fogja különlegessé varázsolni a salit.
A hagymát alaposan: megsóztam, hogy az erejét gyengítse mire az asztalra kerül, és csakis az édes kellemes hagymaíz maradhasson, fehér-borssal alaposan megszórtam, csavartam rá fő fél citrom levét, megcsorgattam extra szűz olívaolajjal, és rákerült a reszelt citromhéj is, összeforgattam, és félre tettem, amíg a zöldségekkel lekészülök. Szinte bepácoltam a hagymát:
Összevágtam: egy kígyóuborkát, néhány szem tökéletes paradicsomot, egy kevés paprikát és édesség kedvéért egy fél almát is, majd belekevertem a gyengített csípősségű hagymát, vagy egy órát állni hagytuk, majd tálaltuk:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése