Az anyák napi menüben ez volt az újdonság, ez volt az az étel, amit eddig még nem készítettem, feltételezem valamelyik paprika tv-s műsor ihlette, de sajnos nem emlékszem melyik pontosan, hiszen nagyon sok műsort nézek, és talán még több blogot olvasok. Gondoltam kell valami új, valami egészen más mint amit a család már megszokott tőlem, így egy szép nagy darab házi vajat feltettem megolvadni:
Majd öntöttem bele némi napraforgóolajat, hogy a melegítés során a vaj ne éghessen meg, és jó sokáig alacsony hőmérsékleten hagytam alaposan felmelegedni, valamint megvártam, hogy kapjon egy enyhén sötétebb árnyalatot, mint ami eredetileg látható volt, ezzel a benne lévő víz szinte teljes mértékben eltávozott:
Majd amikor a vaj már sötétebb árnyalatot kapott, és némileg felhabzott, belepakoltam a csirkecombokat, és hagytam minden oldalán alaposan lepirulni:
Amikor a csirkecombok minden oldala megpirult, kicsit lefedtem az edényt, hogy belül is alaposan átpárolódhasson, majd egy edénybe kiszedtem:
A visszamaradt zsiradékba apróra vágott hagymát kicsit megpároltam:Majd igen nagy mennyiségű tárkonyt, egy kevés mézet és némi mustárt adtam az alaphoz:
Amikor már jó forró volt, öntöttem hozzá némi fehérbort, ami feloldott az edény aljára ragadt hús "moszatokat", ami fantasztikusan intenzív ízt adott a mártásnak, majd óvatosan némi tejszínnel felöntöttem, és alacsony lángon felforraltam, és hagytam hogy besűrűsödjön.
A burgonyapürét a szokásos módon 30%-os tejszínnel és házi teavajjal készítettem, alaposan habosra kevertem a botmixer habverős részével:
Lévén hogy nálunk új recept volt, ezért nem bírtam kihagyni, nekem nagyon bejött... :)
Szia Tini! A combokra milyen fűszereket raktál? csak hogy teljesen lemintázzalak?! :) Sima só bors kombója?
VálaszTörlésPffff, szép hogy lehagytam! Sajnálatos!!! Igen, csakis-só-bors, az alap, gondoltam majd fellendíti a mártás... :)
VálaszTörlés