2012. március 22., csütörtök

Mézes-chillis-gyömbéres-szójaszószos csirkemell kukoricás rizsel

Végtelenül egyszerű, és annál csakis a gyorsasága a nemesebb erénye ennek a receptnek. :) A csirkemellet hosszában nagyon vékony szeletekre vágtam, jelenleg egy csirkemellből öt vékony hosszúkás szelet készült. Ez azt jelenti, ha a napocska felé fordítottam a hússzeleteket, éppen hogy nem láttam át rajta. :) Készítettem egy nagyon gyors pácot, amibe csak a következő alapanyagok kerültek:
  1. méz (nagyjából két kis kávéskanál),
  2. jó sok szárított chilli, és kicsi erős Pista
  3. némi gyömbér (jelen esetben szárított, mert csak az állt a rendelkezésemre),
  4. sötét szójaszósz, az adagolással nagyon vigyázni kell, mert rendkívül aromás és sós, így könnyen előfordulhat, hogy további sót nem kell a pácba tenni. 
Alaposan beleforgattam a csirkemell szeleteket, és hagytam pácolódni, addig amíg a köretet odakészítettem. Most kukoricás rizst választottam, ha már keleti jelleget adtam az ételnek. Forró serpenyőbe dobtam a hússzeleteket:
Majd alaposan lepirítottam mindkét oldalát, és szaftosan tálaltam:
Szárított chillivel meghintett kukoricás rizst ettünk hozzá:
Ebédre alig marad... :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése