Az egyik tuti recept a repertoáromban, egy olyan számunkra klasszikussá vált desszert amit elrontani nem lehet, és minden esetben jól esik mindenkinek ha az asztalra kerül, mindig változtatok rajta valami kis apróságot, most is - mint általában - egyszerű piskóta alapot készítek: 3 tojást szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá verem, fokozatosan adagolva némi cukrot:
A tojás sárgáját alaposan fehéredésig kavartam, hozzá adagoltam 3 kanál cukorral, egy csipet sót, majd három kanál lisztet:
A fehérjét nagyon óvatosan több részletben beleforgattam a sárgájás keverékhez, majd kivajazott csatos torta formában kisütöttem, majd félre tettem kihűlni:Elkészítettem a krémet, melyhez facsartam ki citromlevet, és reszeltem citromot is:
A nagyjából negyed kiló túró felét a késes darabolóval teljesen simára kavartam, majd a másik felével a citrom levével és héjával egy tálba tettem:
Az érett mézédes barackot feldaraboltam egy nagy adag cukorral és egy kevés vanília esszenciával ízesítettem:
Majd a két alapot összekevertem, némi zselatinnal fixáltam, és egy 4 dl kemény habbá vert tejszín habbal lazítottam:
A krémet a kihűlt piskóta alapra szedtem, majd sárga barackkal és vékonyra szeletelt nektarinnal díszítettem:
Egy éjszakán át a hűtőben pihenni hagytam... volna, természetesen megint nem bírtuk ki, így nekiestünk a még meg nem szilárdult süteménynek, így némi kívánnivalót hagyott maga után a külcsín, de nem volt időm lefotózni, hiszen pillanatok alatt elfogyott...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése