2012. szeptember 3., hétfő

Rigatoni tejszínes füstölt lazaccal

Számunkra igazi különlegesség volt ez a tészta, nagyon szeretem ezt a fajta tésztát, és ezt feldobtuk egy igazán aromás füstölt lazaccal, csodás zöldfűszerekkel, markáns aromákkal és zsíros isteni selymes tejszínnel. A tészta az egyik kedvenc száraz tészta amit mostanában rendszeresen vásárolunk, igazán jó minőségű, a lazac szeleteket pedig a kis sógornőm hozta Belgiumból...
Mindenképp valami erőset szerettem volna készíteni, hiszen nem gyakran jutunk ilyen halhoz, ezért választottam ezt a tésztát, majd egy fej hagymát, két gerezd fokhagymát és egy chilit előkészítettem:
A hagymát apróra vágtam, a fokhagymákat vékony szeletekre daraboltam, a chilinek pedig a felét feldaraboltam, majd bespricceltem némi balzsamecettel:
A fenomenális lazacot előkészítettem, varázslatos földöntúli színe teljesen elvarázsolt:
Előkészítettem a "zöldeket" -  majoranna, zsálya, oregánó, bazsalikom:
Kevés extra szűz olíva olajon megpárolom a hagymákat és a chilit:
Rátettem a kis kockákra vágott lazacot, a zöldfűszereket és a tejszínt is:
Hagytam kicsit besűrűsödni, majd a rigatonival tálaltam:
Igazán ütős kis vacsi lett! IMÁDTAM!!!! :) A mostanában meghatározó ízvilág maximálisan uralta ezt az ételt... Zseniális "SZENT" hármas...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése