Nem vagyok nagy rizs rajongó, még inkább nem bolondulok az édes tejberizsért, ha ezt fokozni lehet gyümölccsel sem tálalnám, de most nem is rólam van szó. Herrynek akartam készíteni valami különleges nass-t, amit talán Ő értékelne, így jött az ötlet, meg úgy hogy néhány "szottyos" szilvát és barackot találtam a gyümölcsrekesz mélyén. :) A rendelkezésemre álló gyümölcsöket alaposan megmostam, a barackot meg is hámoztam, feldaraboltam, némi citromhéjjal, barna cukorral ízesítettem:
Gondoltam ha már valami különlegesre készülök - hiszen soha nem készítettem még ilyet - akkor a rizs módját is meg kell hogy adjam, így egy jó minőségű rizottó rizst választottam, egészen pontosan: arborio-t, gyönyörűséges kerek szemű, méltán a legnépszerűbb rizottórizs:
Felöntöttem tejjel, majd fűszereztem egy nagy csipet sóval, a tejet folyamatosan adagolva, egészen puhára krémesre főztem a rizst:
A tejet folyamatosan adagolva, puhára, mégis testesre főztem a rizst, olyan selymes és bársonyos lett, tökéletes alapja egy csodás desszertnek, ekkor a megpihent gyümölcsöket is hozzáadtam, némi cukorral és vanília esszenciával tovább ízesítettem:Frissen, melegen tálaltam:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése