2012. szeptember 3., hétfő

Fűszeres szaftos csirkecombok, csőben sült karfiollal és burgonyapürével

Egy elég komplex és összetett étel, mindenesetre bátran állíthatom több szempontból is megéri. Nem is emlékszem már hogyan született ez a recept, csak arra hogy nem várt sikereket söpört be...
Első körben egy darab chlilt, némi fekete borsot, kevés tengeri sót, kicsi kakukkfüvet és majorannát, némi ételízesítővel a kávédarálóban megdolgoztam:
A fűszereket rádobtam a csirke combokra, majd tovább ízesítettem kevés ketchuppal és mustárral:
Alaposan összeforgattam, majd néhány órára állni hagytam:
Majd a csőben sült karfiol alapjához némi fantasztikus házi füstölt szalonnát feldaraboltam:
A karfiolt apró darabkákra szedtem, alaposan megsóztam, frissen őrölt borssal megszórtam és kevés szerecsendióval is megízesítettem:
A szalonna zsírját alaposan kiolvasztottam és megpirítottam, majd kevés liszttel megszórtam:
Egy nagy csokor petrezselymet megmostam:
A szalonnás lisztes alapot felöntöttem tejjel, úgy hogy közepes sűrűségű basamellt kapjak, beleszórtam a durvára darabolt petrezselymet, majd a karfiolra öntöttem:
Mehetett a sütőbe. Közben megfőztem a burgonyát, és a pácolt combokat alaposan megpirítottam, majd fedő alatt kicsit megpároltam:
A burgonyát tovább ízesítettem a vissza maradt szafttal:
Közben gyönyörűségesre barnult a csőben sült karfiol:
Majd együtt tálaltuk:
Herry nem is szereti a karfiolt, de most repetázott... többször is... :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése