Egy elég komplex és összetett étel, mindenesetre bátran állíthatom több szempontból is megéri. Nem is emlékszem már hogyan született ez a recept, csak arra hogy nem várt sikereket söpört be...
Első körben egy darab chlilt, némi fekete borsot, kevés tengeri sót, kicsi kakukkfüvet és majorannát, némi ételízesítővel a kávédarálóban megdolgoztam:
A fűszereket rádobtam a csirke combokra, majd tovább ízesítettem kevés ketchuppal és mustárral:Alaposan összeforgattam, majd néhány órára állni hagytam:
Majd a csőben sült karfiol alapjához némi fantasztikus házi füstölt szalonnát feldaraboltam:
A karfiolt apró darabkákra szedtem, alaposan megsóztam, frissen őrölt borssal megszórtam és kevés szerecsendióval is megízesítettem:
A szalonna zsírját alaposan kiolvasztottam és megpirítottam, majd kevés liszttel megszórtam:
A szalonnás lisztes alapot felöntöttem tejjel, úgy hogy közepes sűrűségű basamellt kapjak, beleszórtam a durvára darabolt petrezselymet, majd a karfiolra öntöttem:
Mehetett a sütőbe. Közben megfőztem a burgonyát, és a pácolt combokat alaposan megpirítottam, majd fedő alatt kicsit megpároltam:
A burgonyát tovább ízesítettem a vissza maradt szafttal:Közben gyönyörűségesre barnult a csőben sült karfiol:
Majd együtt tálaltuk:
Herry nem is szereti a karfiolt, de most repetázott... többször is... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése