2012. szeptember 26., szerda

Spagetti paradicsommal és fűszeres húsgombóccal

Nagyon szeretem a tésztát, szinte rajongok érte... :) Így gyakran készítem is, mindenfélét! Ráadásul nagyon időtakarékos megoldás, amellett hogy mennyire fincsi, de időnként szeretek olyan tésztát tálalni ami egy picit több időt vett igénybe, mint a negyed óra, ilyenkor vagy friss tésztát gyúrok, vagy ezeket a csodás kis csini húsgolyókat készítem. Így azt az illúziót keltem saját magam számára, milyen sok munkát fektetek be a konyhai bűvészkedésbe, ezzel háborgó lelkemet nyugtatom, hiszen a törődés, az törődés. :) Valahogy ez a recept mindig különleges alkalmakkor készül...
Egy kis adag darált húsba belereszelek a kis lyukú reszelőn egy fej hagymát és két gerezd fokhagymát,teszek bele: sót-borsot, oregánót, bazsalikomot és némi búzadarát. A búzadarától egészen különleges íze és állaga lesz a golyócskáknak, majd egy fél órára magára hagyom, a dara szívja magába a nedvességet, így kellőképpen megdagad:
Majd csinos kis golyókat formálok:
Extra szűz olívaolajban kicsit megpirítom a gombócokat:
Míg a gombócok pirulnak, addig összeállítom a mártást: sűrített paradicsomot ízesítek, ugyanazokkal a fűszerekkel, melyeket a gombócokhoz is használtam:
Habverővel alaposan összedolgozom, majd a forró pirult húsgolyókhoz adom, pici cukorral tovább ízesítettem, és enyhítettem a paradicsom savasságán, alacsony hőfokon néhány percig párolom:
Kifőzött spagettivel tálalom:
Extraként némi parmezánnal megszórhatjuk:
Azt hiszem több szót ez a recept nem kíván... :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése