2012. szeptember 20., csütörtök

Villámgyors félkész vacsi

Van az úgy hogy az ember nem akar semmi kreatívat művelni a konyhában, hogy nem akar részletesen átgondolt, hosszú órákat pepecselni, bonyolult receptekkel, kémiai és fizikai folyamatok segítségével elemezni és készíteni az ételeket. Csak gyorsan letudni, és lelkünket megnyugtatva konstatálni hogy mégis van valamiféle vacsora az asztalon. :) Időnként a chipsnél sem tudok jobbat elképzelni. Persze gyakran ragaszkodom a házi tésztához, de ettől még a másik véglet is megengedhető olykor-olykor... :) Ez pontosan ilyen félkész villámvacsi.. 
Halrudacska, ennek elkészítése nem feltétlenül igényel hosszú perceket, hiszen a dobozon is megtalálható az egyértelmű, néhány soros magyar leírás, mely alapján biztonságosan egy nyolc éves gyerek is bátran nekieshet. 
Krumpli: meghámoztam, megmostam, feldaraboltam, majd egy jó fűszeres vízben megfőztem. A vizet gazdagon fűszereztem: só-bors-chili és zöld fűszerek. Leszűrtem, és bő olajban hirtelen aranyszínűre sütöttem.
Hagyma: felszeleteltem, sóztam, borsoztam, alaposan darált chilivel megszórtam, néhány kanál rétesliszttel megszórtam, egy dobozban alaposan összeráztam, majd ropogósra sütöttem. 
Az eredmény:
Néha ilyen is kell... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése