2012. szeptember 22., szombat

Különleges rizs távol-keleti csirkemellel

Mindig is piszkálta a fantáziámat, hogy a semleges ízű rizst mivel tudnám feldobni, igyekszem minden esetben más fűszerrel elkészíteni, különböző változatokat megízlelni, amik közül több nagy sikert aratott már, de egyetlen ízre nagyon kíváncsi voltam, ám meg kellett várni azt a különleges, vagy inkább aberrált pillanatot, amikor készen állok ennek a megízlelésére, a nem annyira távoli múltban ez is elérkezett... :) a rizs, melyet fahéjjal ízesítettem.
Alapvetően a szokásos készítési módot választottam a párolt rizst illetően, csak egy igazán extra fűszereket tartalmazó csomagocskát készítettem hozzá - chili, örölt kömény, római kömény, bors és fahéj:
A különleges körethez távol keleti ihletésű csirkét készítettem: chili, reszelt fokhagyma és gyömbér, továbbá némi szójaszósz keverékébe pácoltam a csirkemell szeleteket:
Hirtelen kisütöttem a hússzeleteket, és a különleges illatú rizzsel tálaltam:
Mindenesetre érdemes kipróbálni, bár én annyit tanultam belőle az én ízvilágomat illetően sós ételbe nem teszünk fahéjat! :) Érdekes volt, de nem nekem való,  a fahéj így is túl erős volt, és minden falatnál vártam az édes szaftos tejberizst, általában nem érzem ennyire magyarnak magam...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése