2012. szeptember 27., csütörtök

Chilichilichili!!!

Az utóbbi időben nagyban befolyásolta az ételeinket, ezáltal az életünket is ez a varázslatos fűszer... újabban nagyon szeretem - szinte rajongok érte, még a reggeli kávémba is csempésznék ha lehetne. Volt itt kicsiny városunkban egy gasztronómiai nap, ahol is a töltött ételeké volt a főszerep, így mi reggel felkerekedtünk, és gondoltuk kilátogatunk erre a jeles eseményre. Hát mit ne mondjak elég gyér volt a felhozatal, ahogyan ezt már a megszokott módon el is fogadtuk az utóbbi időben, egyetlen említésre méltó ételt sem találtam, így panini-t ettünk a belváros szívében, maximálisan elégedett voltam... Isteni volt, csak kevés... :)
Az egyetlen említésre méltó mozzanat az a chili árus volt a "nagy" vásári forgatagban, terveztem is hogy minden egyes fajtából vásárolok magamnak, a chilik mindenféle formája, mérete, színek kavalkádja volt felsorakoztatva az asztalon, kedves kis kosárkákban, ez a forgatag és az elragadó változatosság azonnal magával ragadott. Ki is készítettem a fényképezőt, hogy a megvásárolt paprikákat felismerhessem később is. Sajnos nem jutottam vissza, de mindenképp megemlíteném hogy a fajták sokaságának köszönhetően igen szép összeget tudtam volna ott hagyni az árusnál, hiszen paprikánként 50 és 100 forintot is elkért az árus, de erről lemaradtam... Viszont a piacon ráleltem egy fajtára, mely lágy csípőssége némileg kárpótolt a nagy mennyiség "elvesztéséért"... Ebből a paprikából csakis egy kilót lehetett vásárolni, mely hálókba volt kimérve, és összesen 400 forintos terhet jelentett a nagybevásárlás után, nem mellékesen megjegyzem ebbe az összegbe pontosan 77 darab csinos, tüzes chilipaprika került, azért ez így barátságos...
Még némi kedvességet is sikerült varázsolni belőle, ajándéknak éppen nem nevezhető, max egy kis apró figyelmességnek, az egyik legkedvesebb szomszédunknak CsaBANDITÁNAK:
A másik Julcsinak és Palcsinak, szintén kedves barátaink:
Továbbá számos finom étel is készült már ezeknek a kis erős csodáknak köszönhetően, melyek posztolása folyamatosan várható, sőt még szárítani is tervezek belőlük.. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése