Az oldalas... az egyik kedvencem! Általában nem bőröset veszek, és egészben sütöm, mindig valamilyen más olajos pácot készítek hozzá. Itt aztán lehet kutyulni a fűszereket. Készítettem már nagyon egyszerű módon: sóval-borssal, majd a sütő edény átlós végébe egy fej fokhagymát kettévágva odabiggyesztve, de készítettem gyömbéres-chilis-mézes-citromfüves-szójaszószos variációt! Bármit is műveljünk vele, mindig jóízűt falatozunk, és mindig aromás csodás eredményt kapunk a jó minőségű húsból! A varázsa szerintem abban rejlik, hogy nem sovány hús, így fantasztikusan megízesíti a kisült zsiradék, valamint a különlegesen finom, omlós húsnak nagyon jót tesz hogy a csontokkal együtt sül. Egy jó oldalas a kedvemet is mindig szebbé tudja varázsolni...
Most egy igen aromás pácot sikerült összehozni, amit mindig úgy indítok, végiggondolom, mi az amit most a pocakom szívesen elvieslne, kipakolom a kis fűszeres kosaraimat, és egy kis edénybe összeállítom, ami a kezem ügyébe akad, jelenleg a következőek:
- öt nagy gerezd fokhagyma (reszelve)
- só
- bors
- őrőlt csemege paprika
- erős pista
- rozmaring
- kakukkfű
- olaj
- pici méz
És jöhet is a masszázs a husinak, alaposna bedörzsölöm mind a két odlalát ezzel a fűszeres pikáns olajjal, majd lefedem és pihentetem 18-24 órát a hűtőben:
Majd sütés előtt némi vajat vagy margarint dobok a tetejére, és lefedve alaposan átpárolom, 1,5 - 2 órán át vagy 180 fokon, majd a fedőt levéve zsírjára pirítom, ilyenkor már a hőmérséklelet is megemelem olyan 200 fokra. Annyira fincsi volt, hogy még a fűszeres olajat is kitunkoltam, friss fehér kenyérrel, csak úgy a sütőedényből...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése