2012. február 25., szombat

Sertésburger

Ez a recept megint annak az eredménye, hogy nem volt kedvem boltba menni, "lustaság fél egészség" alapon, úgy döntöttem, abból gazdálkodunk ami van, így találtam némi darált husit a fagyasztóban. A darált hús általában malacból veszem, és annak is a combjából. Bár, hogy van már Bella (mindenttudócsodarobotgépem) így akár magamnak is készíthetném, hiszen a húsboltban már nagyon ismernek, és sajnos volt az az alkalom amikor visszaadtam az árut "nem zsírnak valót kértem" felszólítással, hiszen olyan húst darált ami minősíthetetlen... Na hogy már ismernek, így azt is tudják, hogy mi az amiért hajlandó vagyok fizetni, és mi az amiért nem. A darált husit kivettem, és szépen lassan kiolvasztottam, majd egy tálba került. De sajna semmit nem kívántam amit készíteni szoktam belőle, sem milánót, sem húsgomócleveset, sem egyéb nem jutott az eszembe, ezért úgy döntöttem "hamais burger" lesz belőle, puffancs híján friss kemencés kenyérrel.  Igen, tisztában vagyok vele hogy marhából kellene készíteni, de ennek híján gondoltam most beérjük ezzel, és legközelebb majd alaposan felkészülök...  A következő hozzávalókat tettem mellé:
  1. két db tojás
  2. bors
  3. egy gerezd fokhagyma reszelve
  4. némi hagyma apró kockákra vágva
  5. kicsi kethup
  6. kicsi mustár
  7. pici ételízesítő
  8. némi Worchester szósz
Alaposan összegyúrtam, kicsit lazának éreztem, ezért pici zsemlemorzsát is tettem a masszába, majd apró golyókat, a golyókból lapítva korongokat formáztam, és forró serpenyőben gyakran forgatva megsütöttem:

Vágtam fel némi zöldséget:
Összedobtam egy gyors gyümölcssalátát, amit egy külön posztban írok le, és tálaltam:
Fincsi volt, kell a marhahúsos változat is, és akkor lesz hozzá normális puffancs is !!!

2 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom!
    Mekiben is a sertéshúsos McFarm a kedvencem!

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó képről pedig ez jutott eszembe:
    http://www.youtube.com/watch?v=NL_c38VC7Ew
    :)

    VálaszTörlés