2012. június 8., péntek

Burgonyalepény fűszeres hagymás májjal

Megint rám jött hogy nem akarok hagyományos köretet, ami a mi házunk táján a következő: rizs, tészta, vagy a jó öreg krumpli... :) Valahogy semmilyen salátát nem tud elfogadni a szervezetem köretként, hiszen ha mégis úgy teszek: hogy köretként csakis salit eszek, a szervezetem hadat üzen, és máris éhesebb leszek... Viszont a szent hármas ami a rendelkezésünkre áll, nem tud elegendő változatosságot biztosítani, így rendszeresen megpróbálok újabb körítést készíteni a szaftos húsok mellé... Most a jó öreg nudli/gnocci tésztából indultam ki... Nálam mindig akkor készül, ha némi maradék burgonyapüré fellelhető a hűtőben... :) Most is így volt ez, de valami újat, valami egészen mást szerettem volna kihozni az egészből, és azt hiszem sikerült is! :) Gondoltam házasítom a gnocchit a hagyományos lepénnyel - amit anyukám annyira szeret...
Kézhez kaptam a kis maradék burgonyapürét, ütöttem rá két tojást, és némi lisztet:
Alaposan összedolgoztam, úgy hogy ne túl kemény tésztát kapjak, kicsit még ragadós...:
Majd egy hosszú rudat formáztam, és vastagabb szeletekre vágtam:
Mindkét oldalát alaposan beliszteztem és szép vékony lapokká nyújtottam:
Majd forró száraz palacsintasütőben, mindkét oldalát szépen megsütöttem, hogy valamivel feldobjam a natúr ízért, libazsírt picit megmelegítettem, kevés pirospaprikát belekevertem, és minden lepényt megkenegettem:
Közben a fűszeres pirított májat is elkészítettem: hagymát szeletekre vágtam, kevés zsírral és sóval feltettem megpárolódni:M
Májat alaposan megtisztítottam, amire igen kényes vagyok:
Majd a hagymához tettem, fehér borssal és majoránnával ízesítettem, és megsütöttem, nagyon odafigyelve, hogy ne süljön túl, mert akkor kellemetlen íze lesz a májnak:
 Végül a burgonyás lepényeket megtöltöttem a májjal, és tálaltam:
Jóízűen megettük... :) Az elkészült tésztából némi gnocchi is készült, mely a fagyasztóba került:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése