A bőséges reggelik csoportjába sorolandó, akkor választom, ha nincs konkrét elképzelés egy álmos hétvégi reggelen, és a friss kenyér is kimaradt a repertoárból, amolyan mi leledzik a hűtőben lakoma. Nálam az omlett abban különbözik a rántottától, hogy ebben van némi tej/tejszín és vala mennyi liszt, ez a kenyér hiánya miatt, valamint mindenféle finomságot is belecsempészek, és úgy sütöm meg: hogy nem kavargatom a serpenyőben... Jelenleg került bele szalonna, hagyma, sonka, gomba és kockára vágott sajt.
Némi libazsíron felteszem a szeletekre vágott hagymát, és húsos szalonnát, alaposan lepirítom borssal, sóval. Közben összekeverem a tojásokat, majd némi liszt kerül a keverékbe, és visszahígitom kevés tejszínnel, a csomómentesség nagyon fontos, majd további fűszerekkel ízesítem, közben lepirult a hagyma és szalonna, némi sonkát is dobtam rá, a tojásos keverékbe kockára vágott sajtokat teszek, és ráöntöm a pirított alapanyagokra. Amikor úgy érzem hogy az egyik fele megsült, egy nagy tányért teszek a serpenyő tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítom az omlettel, majd óvatosan visszacsúsztatom a serpenyőbe, hogy a másik oldala is megsülhessen, végül egy hatalmas tányérra kerül:
Általában friss zöldséggel és tejjel fogyasztjuk.
Némi libazsíron felteszem a szeletekre vágott hagymát, és húsos szalonnát, alaposan lepirítom borssal, sóval. Közben összekeverem a tojásokat, majd némi liszt kerül a keverékbe, és visszahígitom kevés tejszínnel, a csomómentesség nagyon fontos, majd további fűszerekkel ízesítem, közben lepirult a hagyma és szalonna, némi sonkát is dobtam rá, a tojásos keverékbe kockára vágott sajtokat teszek, és ráöntöm a pirított alapanyagokra. Amikor úgy érzem hogy az egyik fele megsült, egy nagy tányért teszek a serpenyő tetejére, és egy határozott mozdulattal megfordítom az omlettel, majd óvatosan visszacsúsztatom a serpenyőbe, hogy a másik oldala is megsülhessen, végül egy hatalmas tányérra kerül:
Általában friss zöldséggel és tejjel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése