2012. június 25., hétfő

Kínai csípős pirított tészta garnélával és zöldségekkel

Számunkra javában a különleges kategória, hiszen nem próbáltam még ezt a típusú tésztát, a garnélát meg nem is említve, hiszen nem jellemző számunkra a tenger gyümölcseinek habzsolása. Az egész úgy indult: garnélát akarok, és különlegességnek jött mellé a kínai tészta, így mindenképp kínai alapfűszereket szerettem volna, megint az érzéseimre hagyatkoztam: a chili, fokhagyma, és gyömbér szentháromsága mellett döntöttem, melyet feldobtam egy kevés szójaszósszal. Első lépésként a kezemhez készítettem az összes hozzávalót, a chilit alaposan megdolgoztam, némi tengeri sóval - szerintem gyönyörűséges:
Előkészítettem némi fagyasztott és friss zöldséget, a kezem ügyébe tettem a tésztát és a fűszereket. Fagyasztott zöldségek tekintetében: brokkoli, némi borsó, és egy kevés vegyes zöldség keverék, frissnek vágtam össze némi répát, és a fagyasztott mini garnéláim is előkerültek:
Feltettem a tésztavizet főni, majd egy nagy serpenyőben forró olajat hevítettem, picit megforgattam benne az fokhagyma, reszelt gyömbér és chili zseniális hármasát, majd a zöldségeket és a garnélákat is alaposan megtáncoltattam az edényben, kis adagokban, hogy hirtelen piruljanak egyenként, és ne veszítsem el az értékes hőt azzal hogy mindent belezúdítok a serpenyőbe. Majd mindent vissza dobtam a serpenyőbe, leszűrtem a tésztát és alaposan összeforgattam az egészet, pici mézzel még ízesítettem, és kevés petrezselyemzölddel tálaltam:
Ízre nagyon klassz volt, épp olyan mint amilyet elképzeltem, egyetlen aprócska dolgot kivéve, vagyis a sok aprócska dolgot... hiszen ezek a garnélák annyira picurok, hogy eltűntek az ételben, és csak úgy vadászni kellett őket hogy egy-egy darabra ráakadjak... Legközelebb okosabban választok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése