Kezembe akard a fiók alján lapuló sütőzacskó.. rendszerint havonta kiszedem az összes fiókot, kicsit kitakarítani, egy kis fűszer, por mindig begyűlik ennyi idő alatt. Így bukkanok rendszerint ezekre az elvesződött kincsekre, jelenleg: sütőzacskó, van ám itt mindenféle, de azzal a lendülettel vissza is kerülnek ugyanoda... Most valahogy piszkálta a csőröm, hogy évek óta nem használtam ilyet, és az éjszaka közepén kellett gyors vacsorát készítenem... gondoltam legalább az éjszakai mosogatástól megkímélem magam... :) így gyorsan magamhoz ragadtam.
Meghámoztam némi burgonyát, vettem ki a fagyasztóból zöldségeket: volt benne: brokkoli, zöldbab, cukkini, citromsárga répa, hámoztam sima sárgarépát, és felszeleteltem a csirkemellet:
Tekertem rá jó sok színes borsot, némi chilis tengeri sót, és kivételesen különböző fűszersókkal is megszórtam: (ezeket a fűszereket nem szoktam megvenni, mert gazdaságosabban jövök ki, ha magamnak állítom össze, de most ezeket megörököltem... így miért vesszen kárba, gondoltam kipróbálom)
Majd a zacskóba adagoltam és néhány hideg vajkockát is rádobtam, egyéb zsiradékot, és folyadékot nem is használtam:
Alaposan lezártam, és a tepsin forró sütőbe tettem:
Természetesen csak később láttam hogy néhány lyukat kellett volna ejtenem a zacskón, ami kimaradt, így sülés során a bent keletkezett gőzök, és gázok nem tudtak szabadulni, volt olyan pont a sülés során amikor attól féltem hogy felrobban az egész. Az elkészült eredményről sajnos fotó nem készült, pedig nagyon klassz volt, egymás gőzeiben átpárolódott minden, frankón omlós és fűszeres zöldségek, igazán ízletes volt, bár a csirkemellel továbbra sem vagyok kibékülve, mégis elégedett vagyok... :) Gyakrabban fogom használni a sütőzacskót...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése