2012. június 1., péntek

Rántotta

Nem vagyok nagy reggelizős, tudom ez nem túl jó, de hétköznap rendszerint csak akkor ébredek már fel mikor az irodában az asztalomnál ülök, akkor már késő... :) De a hétvégéken szeretem a hosszú bőséges reggeliket, ami rendszerint késő délutánig kitart, és csak utána leszünk éhesek. Ilyenkor mindig valami tojásosat eszünk, általában rántottát, vagy omlettet, hozzá friss gyümölcsöt, zöldséget, némi "hússzármazékot", és természetesen tejet... Rántotta tekintetében én az alapot szeretem, amiben nincs semmi, csak egy kevés só, némi bors, és állati zsiradékban sütve, előre nem, csak a serpenyőben összekavarva, hirtelen megsütve, kissé folyósan:
Ritkán készítem hagymával, gombával, szalonnával... sokkal inkább mellé szeretek vegyesen összeválogatni mindenféle finomságot.
Életemben először úgy döntöttem, nem a számunkra szokásos rántottát készítem, az alapot a paprika tv-n látott zseniális Ausztrál adta. Állítólag, Ő erről lett híres: a tojást alaposan összekeveri sok zsíros tejszínnel, és hirtelen kisüti, úgy hogy nem egyfolytában kavargatja... Az általam készített ilyen lett:
Fincsi volt, de bármennyire is igyekeztem nem maradt elég folyós, és a tejszín miatt kissé gumis állaga lett, mindenesetre elfogyott. Ha a tojást másképp tettem az asztalra, egyéb merényletet is sikerült elkövetnem... :
Herrym eléggé kiakadt az újításon, így szinte csak kenyeret fogyasztott mellé:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése