Amerikában nagyon menő a tonhal és az ebből készült szendvicsnek minden formája... Sajnos még nem tapasztaltam itthon, hogy valamennyire elterjedt lenne, mindenesetre a különböző konzerveket mi is felfedeztük, és mondhatom nagyon szeretjük is, leggyakrabban tésztaétel készül belőle. Őszintén megmondhatom, nem a legdrágább változatot választjuk leggyakrabban, az alsó kategóriák között is talál az ember ízleteset, csak kitartóan kell keresni, és itt is érvényes: a legolcsóbbat nem szabad megvásárolni, mert az tényleg teljesen íztelen... Hosszú idő volt, amíg megtaláltuk a számunkra leginkább megfelelőt, amely ízében és árában is a mi életünkhöz igazítható, azért nem sajnálom rá a pénzt, hiszen ha valamit készítek belőle, elegendő kettőnknek egyetlen konzerv, nem szükséges fél kilót megvenni, mintha a húsból készítenénk vacsorát, így még akár majdnem gazdaságosabb is lehet egy adott étel, arról nem beszélve hogy mennyire finom! :)
Így jártam a hétvégén, szerettem volna enni valami finomat, de valahogy nem tudtam rájönni hogy mi az, ilyenkor szoktam olyat, kinyitom a hűtőt, ami finom felpakolom az asztalra, és fantasztikusan szokatlan, de isteni párosításokat lehet létrehozni... :) Most is sikerült!
A mostani felfedezés lényege: friss ropogós héjú, belül puha kenyér, erre kentem egyszerű mennyei házi vajat, majd következett a néhány csepp citromlével, sóval, frissen őrölt színes borssal ízesített tonhalkonzerv, és mindennek a tetejére: remegős fűszeres káprázatos tükörtojás, hihetetlenül folyós sárgájával... Mondhatom csak úgy szétrobbantak a számban a különböző ízek, friss paradicsommal és uborkával kerekítettem egésszé a fogást! Legnagyobb sajnálatomra fotó nem készült, pedig nemcsak ízre de látványra sem volt utolsó... Majd legközelebb, hiszen biztos vagyok benne hogy szerepeltetni fogom még a repertoáromban. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése