Hát alapvetően a Jack tripla csokitorája ihlette, hiszen ismételten anyukámnak szerettem volna kedvezni, és Ő is rendkívüli rajongással fogadta azt a tortát, arról nem beszélve hogy neki sem nagyon jutott, mert a fiúk hamar gondoskodtak róla... :) Viszont sajnos nem szeretem gyakran ugyanazt készíteni, hiszen az nem ad okot az újabb bejegyzésre, és talán minden ételen van mit javítani, vagy néhány apró változás még kellemesebbé teheti az adott fogást... Csak néhány apró változást hajtottam végre:
- a tésztában nem voltak külön csokidarabok, túlzásnak tekintettem.
- a krém alapja ugyanúgy vanília puding, de a benne lévő cukrot először karamellizáltam, gondoltam ha lehet még kerekebbé teszi a whisky füstöt aromáját.
- a tetejére kerülő 70%-os csokoládét a prémium mézzel fifty-fifty arányban kevertem, így egy nagyon nyúlós-karamelles rugalmas fantasztikus bevonatot kapott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése