Tökéletes nasi kánikulában.. hiszen minimális idő ráfordítással, kevés munkával, és tűzhely nélkül pillanatok alatt készen van... A hosszadalmas készítés, és fáradtságos kreativitás és koncentráció nem terheli meg az amúgy is meggyötört szervezetünket ebben a kánikulában, ha éppen két falat édes élmény után epekedünk. Nem is kell hozzá, csak néhány apróság: kevés túró, némi tejszín, friss citrom héja, pár csepp leve, kevés édesítő: jelenleg nádcukrot használtam - mostanában nagyon menő lett nálunk, de nem tudom megmagyarázni hogy miért... :) Mindent egyben beledobálok a botmixerem késes-tárolós részébe, és alaposan megforgatom, időnként kevés fahéjjal vagy szerecsendióval tovább fűszerezem, de ez egyénileg ízlésre alakítható.
A kések alaposan lágyra és krémesre dolgozzák a zsíros túrót, a tejszínbe némi levegőt juttat, melytől fantasztikusan könnyű lesz a krém, a citrom frissességet, a cukor lágy-kellemes édességet kölcsönöz az egésznek, majd kevés kakaóval meghintve koronáztam meg a fenséges desszertet:
A kések alaposan lágyra és krémesre dolgozzák a zsíros túrót, a tejszínbe némi levegőt juttat, melytől fantasztikusan könnyű lesz a krém, a citrom frissességet, a cukor lágy-kellemes édességet kölcsönöz az egésznek, majd kevés kakaóval meghintve koronáztam meg a fenséges desszertet:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése